Teksten van Langgestrekte hoeve

Langgestrekt hoevetje (herinventarisatie 2012) ()

Langgestrekte hoeve gelegen op de plaats waar de Kattebroekstraat een bocht van 90 graden maakt. De hoeve was al aanwezig op het primitief kadaster (1830) en heeft later toegevoegde bijgebouwen (deels geregistreerd op het kadaster in 1916). Ten oosten op de hoek van de straat ligt een boomgaard.

Witgekalkt en deels gecementeerd bakstenen woonstalhuis met gepikte plint van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak (nok evenwijdig met de straat). De straat of noordgevel is relatief gesloten met kleine rechthoekige muuropeningen en de erfgevel heeft grotere rechthoekige muuropeningen. De muuropeningen hebben hardstenen en houten lateien en hardstenen lekdrempels. Ten zuidoosten kleine bijgebouwtjes.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling I (Dilbeek), 1916/18.

Auteurs:  Verwinnen, Katrien

Langgestrekt hoevetje ()

Witgekalkt en gecementeerd langgestrekt hoevetje van baksteen met zadeldak (pannen), en rechthoekige muuropeningen, daterend uit de 19de eeuw.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne