Teksten van Dorpswoning in vakwerk

Vakwerkwoning (herinventarisatie 2012) ()

Vakwerkwoning op de hoek met de Kerkhofstraat waarvan het langgestrekte volume reeds aanwezig was op het primitief kadaster in 1829. Op deze locatie was al ook bebouwing aanwezig op de Ferrariskaart (circa 1770-1778).

Woning hoger gelegen dan de straat heden op de L-vormig grondplan, opgebouwd uit zwart geschilderd stijl- en regelwerk met gecementeerde bakstenen vullingen van één bouwlaag onder een overkragend geknikt pannen zadeldak (nok evenwijdig met de straat) op houten modillons. Bewaarde opgeklampte deur in de meest rechtse travee, voorts houten rechthoekige kozijnen. In de oostgevel is een heiligennis ingewerkt. Latere aanbouw ten zuiden met garage.

Auteurs:  Verwinnen, Katrien

Vakwerkhuis ()

Gerestaureerd vakwerkhuis met gecementeerde en bakstenen vullingen. Uitstekende ankerbalken en muuropeningen met houten kozijnen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne