Dorpswoning (herinventarisatie 2012) ()

Dorpswoning gedateerd door middel van een gevelsteen "1852" en gelegen in een sterk hellende straat. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gesplitst in twee woningen. Rechthoekige muuropeningen met hardstenen dorpels en een vlakke hardstenen deuromlijsting. Vernieuwd schijnwerk en kroonlijst. Tijdens de inventarisatie in de jaren 1970 was de rechter woning ingericht als café "In de kroon".

Auteurs:  Verwinnen, Katrien

Boerenhuis ()

Boerenhuis met twee verdiepingen, vijf traveeën en een zadeldak (pannen), in een gevelsteen gedateerd 1852.

Rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels van arduin. Rechthoekige deuromlijsting van arduin.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne