Teksten van Dorpswoning van 1893

Dorpswoning van 1893 (herinventarisatie 2012) ()

Alleenstaande dorpswoning met voortuintje gedateerd door middel van jaarankers 1893 en geregistreerd op het kadaster in 1895.

Bakstenen lijstgevel van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Op de begane grond oorspronkelijk beluikte rechthoekige muuropeningen in hardstenen omlijstingen en op de verdieping kleine getoogde muuropeningen met hardstenen lekdrempels; vernieuwd schrijnwerk. Bouwsporen zichtbaar in de twee meest linkse traveeën.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling VII (Sint-Martens-Bodegem), 1895/3.

Auteurs:  Verwinnen, Katrien

Huis 1893 gedateerd ()

Bakstenen huis met anderhalve verdieping en vijf traveeën onder zadeldak (pannen), door ankers gedateerd 1893. Rechthoekige muuropeningen in arduinen omlijstingen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne