Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

19de-eeuwse hoeve in U-vorm. Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met anderhalve verdieping, zeven traveeën en een zadeldak (pannen), uit het begin van de 19de eeuw. Baksteenbouw. Voorgevel voorzien van beluikte rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels van arduin en een arduinen deuromlijsting.

Kleinere venstertjes in de achtergevel. Zijgevels met vlechtingen, top- en arduinen schouderstukken.

Recentere aanhorigheden, onder meer een dwarsschuur met inscriptie RLB/ 1861/ MTM op de houten latei.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne