erfgoedobject

Hoeve 't Oud Hof

bouwkundig element
ID: 39105   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39105

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Oud Hof
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Gesloten hoeve met boerenhuis van 1926, doch oudere hoevegebouwen. Een overluifelde inrijpoort geeft toegang tot het geplaveid erf.

De aanhorigheid aan de straatkant, een witgekalkt bakstenen gebouw met zadeldak (pannen) op eenvoudig uitgesneden modillons, is het voormalig boerenhuis, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige deur van arduin. Zijpuntgevel met aandak en vlechtingen. Ertegenover, stalvleugel met veldpoort, eveneens afgewerkt met vlechtingen. Langsschuur onder zadeldak (pannen), baksteenkoppen in de zijgevel; vlechtingen, topstuk en een inrijpoort onder houten latei. Bij de ingang, een in 1847 geplante kastanjeboom.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve 't Oud Hof [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39105 (Geraadpleegd op 29-10-2020)