Hoeve 't Oud Hof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Oud Hof

Beschrijving

Gesloten hoeve met boerenhuis van 1926, doch oudere hoevegebouwen. Een overluifelde inrijpoort geeft toegang tot het geplaveid erf.

De aanhorigheid aan de straatkant, een witgekalkt bakstenen gebouw met zadeldak (pannen) op eenvoudig uitgesneden modillons, is het voormalig boerenhuis, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige deur van arduin. Zijpuntgevel met aandak en vlechtingen. Ertegenover, stalvleugel met veldpoort, eveneens afgewerkt met vlechtingen. Langsschuur onder zadeldak (pannen), baksteenkoppen in de zijgevel; vlechtingen, topstuk en een inrijpoort onder houten latei. Bij de ingang, een in 1847 geplante kastanjeboom.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne