erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
39119
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39119

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Gesloten hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldaken (pannen) geplaatst rondom een geplaveide binnenplaats, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Overluifelde inrijpoort en voetgangersdeur. Boerenhuis met anderhalve verdieping van acht traveeën, afgedekt met een zadeldak (pannen); gecementeerde voorgevel voorzien van beluikte rechthoekige vensters en een deur in arduinen omlijstingen. Zijgevel met vlechtingen. Achterste stal met een doorrit naar de weilanden.

Ertegenover langsschuur met jaartal 1821 in Romeinse cijfers gegrift in de latei van de rechthoekige schuurpoort. Buiten het erf, een aanhorigheid in vakwerk met baksteenvullingen; uitstekende ankerbalken en houten bebording tegen de zijgevel.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39119 (Geraadpleegd op 21-06-2021)