erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
39162
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39162
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuis met één bouwlaag en zadeldak (pannen), opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw. Bakstenen voorgevel met rechthoekige vensters en deur in arkosen omlijstingen van zware negblokken.

In de achtergevel, leem- en vakwerkbouw met vensters in stijl- en regelwerk, op de stenen hoge kamer na: bijvoorbeeld onderkelderde baksteenbouw voorzien van twee kruisvensters met een omlijsting en negblokken van arkose en dubbele ontlastingsboogjes; dakrand gesteund door geprofileerde daklijstbalkjes.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39162 (Geraadpleegd op )