erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
39164
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39164

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gesloten hoeve daterend uit einde 18de en begin 19de eeuw. Tegenover de in een dienstgebouw opgenomen inrijpoort, bevindt zich een boerenhuis met één verdieping en zadeldak (pannen)op ruw geprofileerde modillons, gedateerd 1795 op de deurlatei. Baksteenbouw met gecementeerde plint. Rechthoekige vensters en deur in arduinen omlijstingen. Rechts, recenter bijgebouw. Stalvleugel op de rechterzijde van baksteen met zadeldak (pannen); rechthoekige muuropeningen van arduin. Zijpuntgevel met vlechtingen.

Dienstgebouw met inrijpoort en tweede poort ernaast, laatstgenoemde met opschrift "MDH 182" op de latei; aan de erfzijde, een oudere rechthoekige deur met arduinen latei doch afgeschuinde stijlen van zandsteen. Vlechtingen. Op de linkerzijde, ruime langsschuur onder zadeldak (pannen) met ingebouwde oudere schuur waarvan de met vlechtingen afgewerkte zijgevel bewaard bleef.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39164 (Geraadpleegd op )