erfgoedobject

Hoeve Hof te Wijngaard

bouwkundig element
ID
39165
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39165

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Hof te Wijngaard
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Mooi gelegen gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats en witgekalkte volumes, opklimmend tot einde 18de eeuw.

Boerenhuis met één verdieping van zeven traveeën onder zadeldak (pannen), uit einde 18de eeuw. Baksteenbouw afgewerkt met een bepleisterde, brede holle daklijst. Rechthoekige deur en vensters in smalle arduinen omlijstingen. Op de linkerzijde, lange stalvleugel onder zadeldak (pannen), uit dezelfde tijd; met vlechtingen afgewerkte baksteenbouw voorzien van rechthoekige muuropeningen van arduin. Op de rechterzijde, langsschuur met zadeldak (pannen), uit einde 18de eeuw: smalle steunbeertjes tegen de langsgevel, en een rechthoekige poort in de met vlechtingen en oculi afgewerkte puntgevel. Op de vierde zijde, recente stal (1970) ter plaatse van een vroegere vleugel uit de 18de eeuw. Alleenstaand bakhuis met vlechtingen en zadeldak (pannen).


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve Hof te Wijngaard [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39165 (Geraadpleegd op 21-06-2021)