Gesloten hoeve

Gemeente Gooik

• Adrescontrole Gooik (adrescontroles: 02-07-2007 - 02-07-2007).
  • Inventarisatie Gooik (geografische inventarisatie: 01-01-1975 - 31-12-1975).

Op dit moment is dit object niet beschermd, maar wel vastgesteld.

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Mooi gelegen gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, in kern daterend uit de 18de eeuw doch verbouwd in de 19de en 20ste eeuw. Boerenhuis met één bouwlaag (nok loodrecht op straat) met zadeldak (pannen) nog voorzien van de oorspronkelijke dakkapellen uit de 18de eeuw; verbouwde rechthoekige muuropeningen van baksteen; in het verlengde twee steekboogvormige staldeuren met zandstenen lateien. Zijpuntgevels met vlechtingen. Recente L-vormige stal. De huidige langsschuur met een kruis van gesinterde steen in de zijpuntgevel vervangt de oorspronkelijke, in 1946 afgebroken schuur uit de 18de eeuw waarvan het gebint werd hergebruikt.

Auteurs: De Maegd & Van Aerschot