erfgoedobject

Burgerhuis Drie Egypten

bouwkundig element
ID
39173
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39173

Juridische gevolgen

Beschrijving

Tweeverdiepingshuis van vier traveeën met zadeldak (leien) in traditionele bak- en zandsteenstijl, gedateerd 1642 op de deursleutel. Baksteenmetselwerk met afgeschuinde plint. Voormalige kruis- en gedichte kloosterkozijnen met omlijstingen en negblokken van arkose, dubbele ontlastingsboogjes en cordons. Rondboogdeur met imposten, gedateerde sluitsteen en druiplijst. Bakstenen achtergevel zonder sporen van oorspronkelijke muuropeningen. Zijtrapgevels (9 en 10 treden), de rechtse voorzien van een rondboogdeur van arkose.

Rechterbijgebouw uit de 17de eeuw (oorspronkelijk?) verbouwingen aan de gang; inrijpoort en verplaatste rondboogdeur van zandsteen. Links, bakstenen bijgebouw met zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis Drie Egypten [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39173 (Geraadpleegd op )