erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
39214
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39214

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Mooie gesloten hoeve met gebouwen uit het tweede kwart van de 19de eeuw gegroepeerd rondom een geplaveid erf.

Overluifelde inrijpoort. Ernaast, negen traveeën breed boerenhuis met anderhalve verdieping en een met klokje bekroond schilddak (pannen en kunstleien), gedateerd 1834. Bakstenen gevel geritmeerd door beluikte rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels van arduin en rechthoekige deuren van arduin. L-vormige stalvleugel met zadeldak (pannen) en dakvensters, uit dezelfde tijd. Rechthoekige deuren en vensters met houten kozijnen. Belang van de lange blinde gevel aan de Lenniksestraat. Ruime langsschuur in de met vlechtingen en topstuk afgewerkte zijgevel gedateerd 1837 boven de initialen IBC AMDH der bouwers tussen een hartmotief; inrit onder een houten latei, ingeschreven in een bakstenen rondboog.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39214 (Geraadpleegd op )