Café met trapgevel in neotraditionele stijl

Beschrijving

In kern traditioneel diephuis dat opklimt tot de 17de eeuw, waarvan de trapgevel in opdracht van de heer L. Marlot werd heropgebouwd naar een ontwerp door de aannemer Joseph Martin uit 1928, uitgevoerd in 1929. Het pand werd later grondig verbouwd.

Rijhuis met drie bouwlagen en twee traveeën onder een plat dak. Trapgevel van zeven treden met een overhoeks topstuk, uit baksteen en witte natuursteen in neotraditionele stijl. Toepassing van traditionele elementen als speklagen, waterlijsten, hoek- en negblokken maar achterwege gelaten vensterkruisen; smeedijzeren muurankers. In de geveltop omlijst rondboogvenster met imposten, sluitsteen onder een balkgat. Verbouwde pui.