Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw.

Gekaleide, bak- en zandstenen trapgevel van zeven treden met topstuk, verankerd door smeedijzeren muurankers, herhaaldelijk aangepast zoals de verschillende ontlastingsbogen getuigen. Rechthoekige vensters met negblokken: de hardstenen lekdrempel en latei met ontlastingsboog zijn 19de-eeuwse verbouwingen van de oorspronkelijke kruiskozijnen. Tweeledige top gemarkeerd door doorlopende waterlijsten, die de overhoekse fioelen onderling verbinden. Vrij intacte muuropeningen: rechthoekig drielicht met lager middenluik, latei op kraagstenen en druiplijsten, waarboven een rechthoekig luik en een balkgat. Rechthoekige deur in hardstenen omlijsting die uitloopt op een afgeschuinde witstenen plint; garagepoort in plaats van de twee benedenvensters.

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek