erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
39383
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39383
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuisje (nok loodrecht op de straat) met één bouwlaag in leembouw en met een zadeldak (pannen) en een nog oorspronkelijke schouw, wellicht opklimmend tot de 18de eeuw(?). Voorgevel voorzien van beluikte houten kruiskozijnen, en een deurtje onder een gebogen houten latei; leembouw waarvan het dragend vlechtwerk en de constructiebalken met uitstekende verankering plaatselijk zichtbaar is. Eveneens lemen achtergevel doch met een bakstenen muurvoeting en met kleine vierkante venstertjes. Zijpuntgevel met een bebording van vezelplaten.

Verlaten en tot nu toe nog goed bewaard geheel dat echter met verval bedreigd is.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39383 (Geraadpleegd op )