Traditioneel diephuis

Straat Coppenolstraat
Locatie Coppenolstraat 10, Antwerpen (Antwerpen)

• Actualisatie Antwerpen (actualisaties: 05-01-2006 - 05-01-2007).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde puntgevel zonder aandak, daterend uit de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw doch aangepast in de loop van de 19de eeuw, onder meer in geveltop. Oorspronkelijke kruiskozijnen verbouwd tot rechthoekige vensters met lekdrempel. Alleen de ordonnantie van de top is vrij gaaf bewaard: kloosterkozijnen flankeren een breder en lager geplaatst rondboogluik. Vleugeldeur in een vlakke arduinen omlijsting en bovenlicht met houten roedeverdeling (19de eeuw).

Auteurs: Goossens, Miek & Plomteux, Greet