Diephuis met traditionele kern

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak, met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. De poelier Jean Joseph Lambo-Tinckloo liet de vroegere trapgevel in 1853 aanpassen tot een neoclassicistische lijstgevel, en een winkelpui met middenportaal aanbrengen op de begane grond. De trapgevel met zeven treden was in de tweeledige top geopend door een rechthoekig drielicht met lager middenluik en een balkgat.

Gedecapeerde bakstenen lijstgevel met nog slechts schaarse sporen van zandstenen onderdelen. Vermoedelijk werd de gevel in 1853 volledig heropgebouwd. Rechthoekige vensters voorzien van een hardstenen lekdrempel en latei met ontlastingsboog. Verbouwde winkelpui en vernieuwde kroonlijst, oorspronkelijk op sierlijke modillons.