Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Homogene gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen), rondom een geplaveid erf, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Inrijpoorten ten noorden, ten oosten en ten zuiden. Woonhuis van anderhalve verdieping en zeven traveeƫn met licht verhoogde begane grond. Rechthoekige beluikte vensters met arduinen drempels onder bakstenen ontlastingsbogen; arduinen deuromlijsting. Rechthoekige zoldervensters. Stallen met rechthoekige deuren en vensters voorzien van arduinen drempels en omlijstingen.

Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne