erfgoedobject

Kasteelhoeve

bouwkundig element
ID
39594
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39594

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteelhoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Voormalige kasteelhoeve, behorend tot het gesloten type, in de zijgevel van het woonhuis gedateerd Anno 1733 door middel van uitstekende baksteenkoppen onder een hartmotief, doch naderhand aangepast.

Overluifelde, heden gecementeerde inrijpoort naar het geplaveid erf. Eenlaags boerenburgerhuis van tien traveeën, met zadeldak en dakkapellen, daterend uit het tweede kwart van de 18de eeuw doch naderhand voorzien van een beraapte gevelbepleistering en een nieuwe breukstenen plint. Driedubbele fries van rechte en overhoekse muizentand. Twee rechthoekige deuren met negblokken en een mijtervormige latei met schild, van arduin. Kruiskozijnen van arduin. De achtergelegen aanhorigheden werden grotendeels verbouwd tot garages. Naast de schuur, een rondboogdeurtje met imposten en sleutel van zandsteen (18de eeuw).


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Kasteel

  • Is deel van
    Buizingen


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kasteelhoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39594 (Geraadpleegd op 21-06-2021)