Hof Cottem

Beschrijving

Gesloten hoeve met gebouwen onder zadeldaken (pannen), omheen de geplaveide binnenplaats, daterend uit de 19de eeuw. Overluifelde inrijpoort. Tweelaagse boerenwoning van zes traveeën van gewitte baksteen en met een verhoogde begane grond. De breukstenen kern, onder meer in een bijgebouw en in de omheiningsmuur van de achtergelegen tuin, kan wijzen op een oude kern. Rechthoekige arduinen vensters en deur. Stallen met rechthoekige muuropeningen. Langsschuur voorzien van een inrit op arduinen posten met stenen rondboog. Zijpuntgevel gedateerd IBC 1812.

Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne