Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Kleine gesloten hoeve in kern opklimmend tot de 18de eeuw doch begin 20ste eeuw verbouwd. Eénlaags boerenhuis (nok loodrecht op straat) van zes traveeën met een pannen zadeldak op magere daklijstbalkjes; kern uit de 18de eeuw aangeduid door de houten kozijnraampjes in de achtergevel, en de arduinen steekboogdeur in de voorgevel, die begin 20ste eeuw een cementversiering kreeg, evenals de rechthoekige en steekboogvormige vensters. Aandak met vlechtingen en schouderstukken.

Tegenover de inrijpoort, een dienstgebouw met resten van vakwerk. Langsschuur, in de zijgeveltop gedateerd 1906.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne