Hof der Drie Poorten

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof der Drie Poorten

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Hof der Drie Poorten

Voormalige hoeve, circa 1971 verbouwd en ingericht als buitenhuis.

Twee inrijpoorten aan de straatkant: een overluifelde en met houten latei, en een met duifhuis met zadeldakje, voorzien van een bakstenen rondboog, en in de houten latei aan de achterzijde gedateerd 1797; vlechtingen. Eénlaags boerenhuis van acht traveeën daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw: bakstenen gevel geritmeerd door vlak omlijste steekboogvensters en een -deur van arduin. Het pannen zadeldak kreeg een reeks van zware dakkapellen. Aandaken met vlechtingen. Verbouwde dienstgebouwen tussen beide poorten en tegenover het huis. Voorheen sloten een schuur en een veldpoort de binnenplaats af.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne