erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
39629
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39629

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen uit de 19de eeuw, gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats. Inrijpoort opgenomen in een dienstgebouw, met in de gevel ingewerkte Onze-Lieve-Vrouwekapel.

Boerenhuis met anderhalve verdieping en zeven traveeën onder een afgesnuit zadeldak (kunstleien) met klokkenruiter. Verhoogde begane grond voorzien van beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels en halfradvensters met houten diefijzers op de zolder arduinen deuromlijsting met bouwopschrift op de bovendorpel "FVDR 1831 MDV" en uitgesneden deurwaaier.

Aanhorigheden voorzien van arduinen staldeuren en ten noordwesten een aandak met vlechtingen.

Tegenover de woning, langsschuur van baksteen onder afgesnuit zadeldak (pannen); inrit onder houten latei met ingegrift jaartal 1838 en overspannen met een bakstenen rondboog.

Homogeen geheel.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39629 (Geraadpleegd op )