erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
39649
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39649
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Op de hoek met de Weverstraat. Gesloten hoeve uit de 19de eeuw met mooi volume der bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen) gegroepeerd rondom een geplaveide binnenplaats; bouwjaar 1809 aangegeven door middel van baksteenkoppen in de erfgevel van de stal. Boerenhuis met anderhalve verdieping en acht traveeën geritmeerd door rechthoekige muuropeningen met gebruik van arduin voor de deuromlijsting, de vensterlateien en lekdrempels. Aanhorigheden zonder noemenswaardigheden, tenzij een aandak met vlechtingen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39649 (Geraadpleegd op 14-04-2021)