Dorpswoningen

Beschrijving

Kleine, grotendeels aangepaste dorpswoningen, in kern vermoedelijk opklimmend tot het einde van de 18de eeuw.

Verankerde bakstenen lijstgevels; drie + twee + drie traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Nummer 9 met behouden korfboogdeurtje tussen bakstenen posten onder bepleisterde waterlijst en archivolt met sluitsteen en imposten, opkamer in de noordoostelijke hoek. Voorts overwegend aangepaste, rechthoekige muuropeningen. Achtergevels met aanbouwsels. Nummer 5 met ten dele vernieuwd parement.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde