Sint-Odradakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Odradakapel

• is aangeduid als beschermd monument Sint-Odradakapel

Beschrijving

Neogotische kapel, toegewijd aan de Heilige Odrada (zie gevelsteen in top), gelegen op de hoek met de Dieperstraat onder de beschutting van een kastanjeboom en opgericht: "Ter eere Gods in zalig aandenken/ van H. Mertens notaris (1886-1908)/ en/ F. Verlinden Burgemeester" (zie gedenksteen in het koor).

Baksteenbouw met knipvoeg, op rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), uit het begin van de 20ste eeuw. Puntgevel met spitsboogportaal, gemarkeerd door arduinen zuilen met knoppenkapiteel en bepleisterd spitstongewelf. Voorts spitsboogvensters tussen steunberen en spitsboogdeur met tussendorpel op consooltjes, deels beglaasde en betraliede deur. Interieur met wanden van imitatienatuursteen; bepleisterd spitstongewelf.