erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID
39657
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39657

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Bepleisterd en beschilderd herenhuis, uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw, met tot winkel aangepaste begane grond.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, leien). Lijstgevel met imitatiebanden op de begane grond en eenvoudige, aangepaste rechthoekige vensters, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting met sluitsteen. Rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting. Klassiek hoofdgestel met omlopende houten kroonlijst.

Rechter aanbouwsel van twee traveeën met gelijkaardig uitzicht doch inspringende bovenverdieping en ijzeren balkonhek aan de straatzijde.


Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Herenhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39657 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.