Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen

Beschrijving

Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer Fr. de Borggraef, naar ontwerp door de bouwmeester Alphonse Peeters uit 1907.

Rijhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). De lijstgevels hebben een kleurrijk parement uit gele en witte Silezische brikken, geaccentueerd door rode en grijze baksteen voor speklagen, ontlastingsbogen, de mozaïekpanelen van de borstweringen en de fries. De oorspronkelijk eenvoudige winkelpuien met pilasters, respectievelijk zij- en middenportaal zijn verbouwd. Registers van getoogde en in de topgeleding rondbogige bovenvensters op cordonvormende lekdrempels. Een houten kroonlijst op klossen en tandlijst vormt de gevelbeëindiging.