Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Voorbeeld van een intact bewaarde langgestrekte hoeve, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, op het kadaster ingetekend in 1910, op een voorheen onbebouwd perceel.

Achterin gelegen op grotendeels omhaagd terrein met boomgaard ten zuidwesten. Verankerde, bakstenen lijstgevel; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Beluikte steekboogvensters met bewaard houtwerk en arduinen lekdrempels; dito deur en rechthoekige poort onder houten latei. Aflijnende baksteenfries. Opkamer in de noordoostzijde.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Herselt, 1910/38.