erfgoedobject

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart

bouwkundig / landschappelijk element
ID
39680
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39680

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, opgericht in 1883, zie gevelsteen achteraan met namen van de familie Vandingenen en Peeters; gelegen op een omhaagd perceel (taxus) met linde achter de kapel.

Rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien); opgetrokken uit natuursteen en gesinterde baksteen. Portiekkapel: puntgevel met spitsboogdoorgang en bekronend kruis; spitsbooggewelf van gesinterde baksteen. Bepleisterde en beschilderde spitsboognis met tongewelf en ijzeren roedeverdeling in de beglazing, arduinen sokkel met religieus opschrift.

  • DE BELIE W., Herselt, Oudheidkundige gegevens, deel I, Kontich, 1973, p. 64.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39680 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.