Hoeve van de oude molen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve van de oude molen

Beschrijving

Zogenaamd "Hoeve van de oude molen", naar verluidt hoorde er tot 1946 een houten windmolen bij daterend van 1628 maar vernieuwd in 1899.

Heden is het een gesloten hoeve met bakstenen gebouwen geplaatst rondom een geplaveide binnenplaats.

Het boerenhuis is recent, behoudens een ouder gedeelte (einde 18de eeuw) afgedekt met een zadeldak (Vlaamse pannen), op houten modillons en voorzien van vensters en een deur in arduinen omlijstingen.

Stalvleugel uit dezelfde tijd; eveneens houten daklijstbalkjes. Langsschuur met jaartal 1664 op de poort in stijl- en regelwerk doch grotendeels vernieuwd.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne