Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, volgens de literatuur opklimmend tot de 17de eeuw; in de Atlas der Buurtwegen van 1843 komt ze echter nog niet voor, althans niet op deze plaats en op het kadaster werd ze pas ingetekend in 1897.

Bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien). Neobarokke klokgevel met decoratieve verwerking van gesinterde baksteen voor omlijstingen en topaflijning; rondboogdeur met bekronende oculus, voorzien van ijzeren tracering AVM; flankerende, beschilderde lisenen onder gereduceerd kroonlijstje. Oculi in de zijgevel.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Herselt, 1897/7.