Brandhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brandhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Brandhof

Beschrijving

Vrij vervallen hoeve, zogenaamd Brandhof, in zijn huidige vorm daterend uit de 19de eeuw doch met een oudere kern. Twee verdiepingen hoog boerenhuis van baksteenmetselwerk (Rijnvorm), afgedekt met een zadeldak (pannen); rechthoekige muuropeningen met oorspronkelijk houtwerk en een fraaie gietijzeren waaier in de voor- en achterdeur. Dwarsschuur onder zadeldak (pannen), met twee bakstenen steekbooginrijpoorten uit de 19de eeuw en een zandstenen steekboogdeur met kwarthol beloop en negblokken, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Gemetselde waterput buiten de omheiningsmuur.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne