erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
39841
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39841
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met twee verdiepingen en een zadeldak (pannen) uit de 19de eeuw. Baksteenbouw met gebruik van enkele zandsteenblokken (hoekstenen in de zijgevel). Vensters met bakstenen lateien met afgeronde hoeken, lekdrempels van arduin en luiken op de begane grond. Deuren met gelijkaardige lateien en posten met neutjes en hoekstenen van natuursteen. Parallel ingeplante langsschuur met zadeldak (pannen); baksteenmetselwerk afgewerkt met een bepleisterde daklijst; dichtgemetselde poort met houten latei en ontlastingsboog van strekse baksteen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39841 (Geraadpleegd op )