erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
39841
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39841
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met twee verdiepingen en een zadeldak (pannen) uit de 19de eeuw. Baksteenbouw met gebruik van enkele zandsteenblokken (hoekstenen in de zijgevel). Vensters met bakstenen lateien met afgeronde hoeken, lekdrempels van arduin en luiken op de begane grond. Deuren met gelijkaardige lateien en posten met neutjes en hoekstenen van natuursteen. Parallel ingeplante langsschuur met zadeldak (pannen); baksteenmetselwerk afgewerkt met een bepleisterde daklijst; dichtgemetselde poort met houten latei en ontlastingsboog van strekse baksteen.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boerenhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39841 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.