erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
39856
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39856

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Boerenhuis uit midden 18de eeuw vergroot met een recenter haakse stal en een dwarsschuurtje in het verlengde. Boerenhuis met één verdieping en zadeldak (pannen); baksteenbouw op breukstenen sokkel. Beluikte rechthoekige vensters met zandstenen omlijsting en dubbele ontlastingsboogjes van een kopse laag bakstenen. Zandstenen steekboogdeur verrijkt met slingermotief in de kwartronde neg, voorzien van negblokken en zware, in de druiplijst opgenomen sleutel. Achterdeur met kwartronde consooltjes onder de latei. Linkerzijgevel met topstuk en vlechtingen van baksteen; een keldervenstertje, twee vierkante venstertjes van zandsteen met negblokken en een gootsteentje. Aanhorigheden van baksteen met zadeldak (pannen) zonder noemenswaardigheden.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39856 (Geraadpleegd op )