erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
39867
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39867

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Langgestrekte hoeve heden met anderhalve verdieping en afgesnuit zadeldak (pannen); oudere kern uit de 18de eeuw van witgekalkte zandsteen in breuksteenverband met gecementeerde plint, tijdens de 19de eeuw verhoogd in baksteenmetselwerk; daklijst van getrapte bakstenen. Een rechthoekig venster uit de 19de eeuw, en twee kleinere oorspronkelijke vensters met sponning en luikjes; rechthoekige deuren, de linkerdeur met tussendorpel en blind bovenlicht, de rechter met kwartholle posten en een arduinen latei uit de 19de eeuw; bovenvensters en muuropeningen in de zijgevel met houten lateien. In het verlengde links, dwarsschuur met rechthoekige poort onder houten latei.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39867 (Geraadpleegd op )