Sint-Servatiuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Servatiuskapel

• is aangeduid als beschermd monument Sint-Servatiuskapel

Beschrijving

Op de tweesprong van de Sint-Servaesstraat en de Kampenhoutsebaan, een kleine kapel die sedert circa 10 jaar buiten gebruik is en met verval bedreigd wordt.

Huidige toestand resulterend van een aanpassing in 17de en 18de eeuw doch vermoedelijk met oude oorsprong. Rechthoekig gebouwtje van twee traveeën met driezijdige sluiting, afgedekt met een flauw hellend zadeldak (leien). Zandsteenbouw met baksteenmetselwerk voor de bovenbouw van de westgevel en van de eerste travee. Zandstenen deur met posten van negblokken met driehoekige neutjes in de kwartholle neg, een dunne gestrekte latei van arduin, bekroond met zandstenen hoefijzerboog. Kleine getraliede steekboogvenstertjes, met gebroken ruiten aan de noordkant. Invallend plafond.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne