erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
39899
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39899

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Gerestaureerde voormalige langgestrekte hoeve met breukstenen omheiningsmuur, opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw. Oorspronkelijk éénlaagse breuksteenbouw (cementvoegen), verhoogd met een zolderverdieping in baksteenmetselwerk en afgedekt met een zadeldak (pannen). Voorgevel voorzien van drie zandstenen kruisvensters, een rondboogdeur met afgeschuinde stijlen, uitstekende imposten, verankerde sluitsteen en op krullen uitlopende waterlijst; voorts twee staldeuren met hoekconsoles en een dichtgemetselde varkenshokdeur. In de achtergevel, een rechthoekige deur, drie halve kruisvensters waarvan de omlijstingen mogelijk oorspronkelijk zijn, en voorts toegevoegde vensters, een garagepoort en grote dakkapellen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39899 (Geraadpleegd op 22-06-2021)