erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
39900
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39900
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalig boerenhuis (heden dienstruimte), onder een spitsboogvormig niskapelletje gedateerd 1617. Breuksteenbouw van zandsteen verhoogd met baksteenmetselwerk (gewijzigde dakhelling) en afgedekt met zadeldak (pannen). Voormalige kruisvensters in zandstenen omlijstingen met negblokken (sommige gedicht); twee rechthoekige deuren van zandsteen met kwartronde consoles onder de lateien; een gelijkaardige deur binnenin. Ertegenover, een geknikte dwarsschuur onder zadeldak (pannen); resten van breuksteenbouw aan de straatkant en rechthoekige poort met metalen latei op zandstenen posten. Brede poort in stijl- en regelwerk aan de erfzijde.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39900 (Geraadpleegd op )