Gemeente Lennik
Deelgemeente Sint-Kwintens-Lennik

• Adrescontrole Lennik (adrescontroles: 17-07-2007 - 17-07-2007).
  • Inventarisatie Lennik (geografische inventarisatie: 01-01-1975 - 31-12-1975).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

is beschermd als monument Burgerhuis gedateerd 1774

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf ongelijke traveeën met twee verdiepingen en een zadeldak (leien) met twee dakkapellen, daterend van 1774. Gecementeerde voorgevel. Rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen met riemprofiel en een kleine loofwerksleutel. Louis XV-spiegelboogdeur met geprofileerde omlijsting van arduin verrijkt met een loofwerksleutel en een druiplijst; oorspronkelijk houtwerk van de uitgesneden tussendorpel en de waaier met bouwjaar 1774 en de initialen A D naast een vijzel (voormalige apotheek?).

Bakstenen achtergevel met rechthoekige vensters en een deur in smalle arduinen omlijstingen; recente bijbouw.

Bakstenen zijgevel met vlechtingen. Rechts, sporen van een afgebroken gebouw waarvan de rechthoekige inrijpoort onder houten latei en met stijlen en negblokken van arkose overeind bleef.

Auteurs: De Maegd, Christiane & Van Aerschot, Suzanne