erfgoedobject

Gesloten hoeve van 1861

bouwkundig element
ID
39967
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39967

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, daterend van 1861. Baksteenbouw met gebruik van arduin. Inrijpoort met houten latei ingeschreven in een rondboog van baksteen, opgenomen in de stalvleugel aan de straatkant. Ertegenover een ruim boerenhuis met twee verdiepingen van zeven traveeën en een pannen zadeldak; rechthoekige vensters met boven- en onderdorpels van arduin en rechthoekige deur in een omlijsting met druiplijst. Links, en aan de straat, bakstenen stallen onder zadeldaken (pannen); initialen van de bouwheer DWLB (Willem Limbourg) en bouwjaar 1861 aangegeven door gesinterde bakstenen van de straatgevel. Rechts, ruime langsschuur onder zadeldak (pannen); inrijpoort met houten latei en bakstenen rondboog, naast de inrijpoort; overhoekse vierkante oculi in de top. Ommuurde tuin.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve van 1861 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39967 (Geraadpleegd op )