Teksten van Neoclassicistisch rijhuis

Neoclassicistisch rijhuis ()

Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel rust op een verbouwde winkelpui. Verkleinende registers van rechthoekige bovenvensters op individuele, geprofileerde lekdrempels; twee bewaarde smeedijzeren borstweringen met diagonaal ruitpatroon uit de bouwperiode. Een houten kroonlijst vormt de gevelbeëindiging.

Auteurs:  Braeken, Jo

Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) uit de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel voorzien van een recente winkelpui. Rechthoekige vensters met lekdrempels. Kroonlijst op klossen. Storende reclames.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek