erfgoedobject

Semigesloten hoeve

bouwkundig element
ID
39990
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39990

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Voormalige semigesloten hoeve uit de 19de eeuw met geplaveide, in twee verdeelde binnenplaats. Boerenburgerhuis met anderhalve verdieping en zadeldak (pannen), waarvan een deel wordt gesloopt. Rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels van arduin; rechthoekige deuromlijsting van arduin. Ertegenover, bakstenen stalvleugel onder zadeldak (pannen), voorzien van steekboogvormige muuropeningen van baksteen.

Ten westen, haakse langsschuur met zadeldak (pannen), gedateerd 1863 door middel van gesinterde bakstenen in de zijgeveltop; inrijpoort onder een gestrekte houten latei, ingeschreven in een bakstenen rondboog. Afdak tegen de langszijde met inrijpoort van de straat naar het erf.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Semigesloten hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39990 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.