Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Boerenburgerhuis met twee verdiepingen en pannen zadeldak, van circa 1800; oorspronkelijk een dubbelhuis van vijf traveeën dat met een bijkomende linkertravee werd vergroot. Witgeschilderde bakstenen gevel met gecementeerde plint.

Rechthoekige vensters met arduinen omlijstingen onder bakstenen ontlastingsboog. Gelijkaardige deur. Het toegevoegde venster met bakstenen posten. Achtergelegen geplaveid erf afgezet met hoevegebouwen van baksteen onder pannen zadeldaken zonder noemenswaardigheden; onder meer een langsschuur met rondbooginrijpoort onder houten latei.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne