Teksten van Laatclassicistisch burgerhuis

Laatclassicistisch burgerhuis ()

Laatclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1812 opgetrokken in opdracht van L.P. Hoefnagels. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.

Rijhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (leien). De bepleisterde en beschilderde lijstgevel rustte oorspronkelijk op een geblokte pui met enkelhuisopstand. Verkleinende registers van rechthoekige bovenvensters, op de eerste verdieping vanaf de puilijst, op de tweede met individuele lekdrempel. Een klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst vormt de gevelbeëindiging. Verbouwde pui.

Auteurs:  Braeken, Jo

Stadswoning ()

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (kunstleien). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, waarvoor bouwtoelating van 1812, in opdracht van L.P. Hoefnagels. Rechthoekige vensters met lekdrempels: hoogte afnemend per verdieping. Onder de kroonlijst enkele bandlijsten. Recent verbouwde begane grond, waardoor de geblokte onderbouw verdween.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek