erfgoedobject

Langgestrekt hoevetje

bouwkundig element
ID
40008
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40008
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje van baksteen met pannen zadeldak, uit de 19de eeuw doch met oudere kern; gebruik van arkose blokken voor de afwerking der keldergaten. Losstaand langsschuurtje onder zadeldaken (pannen en golfplaten), met beide langsgevels en een zijpuntgevel in leembouw; mogelijk was het oorspronkelijk een smalle eenbeukige schuur die nadien met een beuk verbreed werd (zie gebinte en verschil in het vakwerk). Beide schuurpoorten in stijl- en regelwerk. Jaartal 1857 op een buitenstijl; inscriptie "1841/ Minner/ Greco/ rust/ Pamele/ Ave M" aan de binnenkant en jaartal 1775 aan de buitenzijde van een vermoedelijk hergebruikte stijl naast het deurtje in de langsgevel.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekt hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40008 (Geraadpleegd op )