erfgoedobject

Langgestrekt hoevetje

bouwkundig element
ID: 40008   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40008

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje van baksteen met pannen zadeldak, uit de 19de eeuw doch met oudere kern; gebruik van arkose blokken voor de afwerking der keldergaten. Losstaand langsschuurtje onder zadeldaken (pannen en golfplaten), met beide langsgevels en een zijpuntgevel in leembouw; mogelijk was het oorspronkelijk een smalle eenbeukige schuur die nadien met een beuk verbreed werd (zie gebinte en verschil in het vakwerk). Beide schuurpoorten in stijl- en regelwerk. Jaartal 1857 op een buitenstijl; inscriptie "1841/ Minner/ Greco/ rust/ Pamele/ Ave M" aan de binnenkant en jaartal 1775 aan de buitenzijde van een vermoedelijk hergebruikte stijl naast het deurtje in de langsgevel.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Langgestrekt hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40008 (Geraadpleegd op 03-08-2020)