Teksten van Traditioneel breedhuis

Traditioneel breedhuis ()

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw. Het pand vormt een eenheid met de aanpalende panden Groenplaats 19 en Groenplaats 20.

Rijhuisje van drie/twee traveeën, twee bouwlagen en een insteekverdieping onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, mogelijk in bak- en zandbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. De oorspronkelijke bol- en kruiskozijnen werden in de eerste helft van de 19de eeuw aangepast tot rechthoekige vensters met lekdrempel. Kwarthol geprofileerde daklijst. Verbouwde pui.

Auteurs:  Braeken, Jo

Traditioneel rijhuis ()

Rijhuisje van twee traveeën en twee verdiepingen + insteekverdieping onder zadeldak (kunstleien, nok parallel aan de straat).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, mogelijk boven een zand- en bakstenen parement, met ankers, in de tweede helft van de 16de eeuw te dateren. Oorspronkelijke kruis- en bolkozijnen verbouwd tot rechthoekige vensters met lekdrempels. Kwarthol geprofileerde daklijst. Winkelpui uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?). Vormt eenheid met nummers 19 en 20.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek