Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldak (pannen), uit midden 19de eeuw. Rechts van de ingang, éénlaags boerenhuis (nok loodrecht op straat) met gecementeerde voorgevel en beluikte rechthoekige muuropeningen. Ernaast, dienstgebouw met muuropeningen voorzien van steekbooglateien van strekse baksteen.

Haaks geplaatste langsschuur met open inrit onder een houten latei gestut door een vierkante pijler van baksteen.

Karrenhuis (nok loodrecht op straat) voorzien van drie steekboogarcaden van strekse baksteen en een getrapte fries onder de dakrand.

Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne