Rijhuis met traditionele kern

Beschrijving

In kern traditioneel breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), dat opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw.

Het pand vormde oorspronkelijk een eenheid met het aanpalende hoekhuis, maar werd in 1856 door B. Beauvois-Courtoy in neoclassicistische stijl aangepast, met een winkelpui, een regelmatige vensterordonnantie, een bijkomende bouwlaag en kroonlijst. Daarbij verdwenen de oorspronkelijke kozijnen en het tot dan bewaarde dakvenster met tuitgeveltje. Uit het bouwdossier van deze ingreep vallen ontwerper nog aannemer af te leiden.

Gecementeerde en beschilderde lijstgevel opgebouwd uit registers van rechthoekige vensters met lekdrempel, en afgewerkt met een houten kroonlijst. Verbouwde pui.